Općina Petrijanec

Posavec: Prelaskom u višu skupinu razvijenosti otvaraju nam se nove prilike i mogućnosti

Objavljeno: 29.01.2024. 18:22

Zadnja izmjena: 29.01.2024. 18:49

Foto: Arhiva

Iz Općine Petrijanec danas su izvijestili da je nedavnom odlukom Vlade Općina prešla u višu, petu skupinu iznadprosječno razvijenih u Hrvatskoj, što im otvara nove prilike i mogućnosti za razvoj.

Novom odlukom Vlade o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti od 4. siječnja. Općina Petrijanec se našla u skupini od 17 općina koje su novim razvrstavanjem prešle iz četvrte u petu skupinu iznadprosječno razvijenih gradova i općina.

– Ova odluka pokazatelj je kontinuiranog rasta i razvoja te sveopćeg napretka na području Općine Petrijanec. On se ogleda u značajnom porastu gospodarske aktivnosti, rastu zaposlenosti te brojnim projektima koje smo proveli ili se upravo provode na području naše Općine. Rezultat je to sinergije svih razina vlasti, ali i doprinosa naših gospodarstvenika koji su znatno podignuli svoju konkurentnost. Ulaskom u višu skupinu razvijenosti Općini Petrijanec otvaraju se nove prilike i mogućnosti. Ovo je još jedan pokazatelj i dokaz dobrog i sustavnog vođenja općine, ali i poticaj da se isto nastavi još bolje i više - poručio je načelnik Posavec.

Komentari