Plasirali se na državno natjecanje

POVIJESNI USPJEH DVD Donji Kneginec viceprvak Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice

Objavljeno: 03.09.2019. 12:22

Zadnja izmjena: 03.09.2019. 12:24

Muška ekipa Dobrovoljno vatrogasnog društva Donji Kneginec viceprvaci su Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice, čime su se ujedno plasirali i na Državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske.

Naime, protekle je subote u Desnom Trebarjevu održano posljednje 4. kolo 14. Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojem su osvojili prvi mjesto. Svojim odličnim rezultatima u protekla dva kola Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koji su se održali u Ivanić Gradu i Varaždinu, dečki su ušli u konačan poredak te postali viceprvaci ovogodišnjeg 14. Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice u najjačoj kategoriji "Muška A".

Samim plasmanom u top 3 ukupnog poretka Kupa HVZ-a unaprijed su, i prije nadolazećeg županijskog natjecanja, osigurali plasman na državno vatrogasno natjecanje koje će se održati 2020. godine.

- Ovo je još jedan povijesni uspjeh jedne od naših natjecateljskih ekipa. Muška A1 ekipa po treći put za redom putuje na državno natjecanje vatrogasaca sljedeće godine. Za tri tjedna na predstojećem Županijskom natjecanju vatrogasaca još se tri naše preostale ekipe imaju priliku kvalificirati za najveće natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske - Ženska A, Muška A2 i Muška B ekipa. Uz izgradnju i prošlogodišnje otvorenje novog vatrogasnog doma to bi bio vrhunski podvig naših članova kojim bismo dostojno ušli u proslavu 80-godišnjice našeg Društva sljedeće godine - rekao je predsjednik DVD-a Donji Kneginec, Damir Vuk.

Županijsko vatrogasno natjecanje održat će se 22.9. na stadionu Sloboda, dok će se državno natjecanje održati sljedeće godine, iako se mjesto održavanja još uvijek ne zna, no jedan od kandidata je upravo Grad Varaždin.

Komentari