osijek

PPP Cafuk i OPG Branko Vidaček predstavili se na Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva

Objavljeno: 29.01.2024. 11:53

Zadnja izmjena: 29.01.2024. 12:12

U Osijeku su 25. i 26. siječnja održani 4. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva koji su i ove godine privukli značajan broj posjetitelja.

Na manifestaciji se predstavio veliki broj izlagača iz svih krajeva Hrvatske, a među njima su se istaknula i dva poljoprivredna proizvođača s područja Varaždinske županije. Marija Cafuk iz PPP Cafuk predstavila se s varaždinskim zeljem i varaždinskim bučinim uljem, dok se OPG Branko Vidaček predstavio s varaždinskim bučinim ulje.

Svečanom otvorenju manifestacije prisustvovali su brojni ugledni gosti, a ministrica poljoprivrede, Marija Vučković, uručila je ugovore za projekte financirane iz Programa ruralnog razvoja za 24 korisnika, ukupno vrijedne više od 3,5 milijuna eura. Tijekom dvodnevnog programa, posjetitelji su imali priliku sudjelovati u panel raspravama na teme kao što su "Komasacija poljoprivrednog zemljišta", "Izazovi u stočarskoj proizvodnji s posebnim osvrtom na afričku svinjsku kugu" te "Uspostava Banke hrane u RH - Hrana nije otpad". Uz zanimljive rasprave održane su i prezentacije s temama iz područja šumarstva, ribarstva i akvakulture.

Komentari