obavijest

Predavanje za poljoprivrednike  u Općini Petrijanec

Objavljeno: 27.12.2023. 18:14

Zadnja izmjena: 27.12.2023. 18:18

Općina Petrijanec najavljuje da će sutra biti održano predavanje za poljoprivrednike 'Gospodarstvenici u poljoprivredi' u restoranu Zelendvor, s početkom u 10 sati, koje sufinancira Ministarstvo poljoprivrede.

Ministarstvo je, naime, komunalnoj tvrtki Priroda d.o.o. odobrilo sredstva putem javnog poziva za (su)financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu na koji je društvo apliciralo svoj projektni prijedlog.

Na predavanju će izlagati Vladimir Miloš o raznolikosti aktivnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, Zoran Svetec o gospodarenju otpadom na području općine Petrijanec, Željko Huten o hortikulturi i održavanju površina, primjer gospodarenja grobljima – Obrt ARKA, te načelnik Općine Željko Posavec o poslovanju gospodarstvenika u poljoprivredi u današnjim uvjetima tržišta. Nakon toga uslijedit će panel rasprava.

Skup se održava u cilju poticanja informiranja, promocije, razmjene znanja, inovacija i dostignuća o poljoprivredi, u domeni domaćih proizvoda, zaštiti zdravlja biljaka i životinja, povezivanja proizvođača i unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje i prodaje te povećanje konkurentnosti i održivosti samih proizvoda, proizvođača i gospodarstvenika, navode iz Općine.

Komentari