Predrag Štromar: "Nema raskola u HNS-u"

Objavljeno: 16.01.2014. 16:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Svoger

U Hotelu Orion u Horvatskom kraj Ivanca danas je zasjedalo Predsjedništvo županijske organizacije HNS-a, a glavna tema razgovora bila je izbacivanje Radimira Čačića iz stranke.

- Žao nam je gospodina Čačića, ali žao nam je i njegovih postupaka u zadnje vrijeme. Mi smo dio Hrvatske narodne stranke i radimo po statutu te prihvaćamo odluku središnjice stranke. Većinom glasova smo prihvatili takvo mišljenje. Što će biti s gospođom Martinčević vidjet ćemo za koji dan. Mislim da je Čačić sam odlučio da više ne želi biti član HNS-a. Čuo sam se s Čačićem i razgovarali smo. HNS u Varaždinskoj županiji i dalje će biti stabilan te raditi na svim zacrtanim projektima i pokretati nove - rekao je novinarima predsjednik županijskog HNS-a Predrag Štromar.

Sjednici se odazvalo svih 28 članova Predsjedništva, a raspravljalo se više od sat vremena. Također, iako nije član Predsjedništva bila je pozvana saborska zastupnica i dogradonačelnica Varaždina Natalija Martinčević koja nije došla.

Bilo je govora i o potencijalnom osipanju članstva na području županije.

- Ostat ćemo stabilni i svo će članstvo ostati u HNS-a. Najvjerojatnije će neki članovi koji su bili prisni s gospodinom Čačićem možda izaći iz stranke, ali to će biti vrlo mali postotak. Kod nas još nema najava da netko izlazi iz stranke. Ako Čačić odluči osnovati novu stranku kad izađe iz zatvora to je njegovo legitimno pravo. Čuo sam se s međimurskim županom Posavcem i oni su danas izjavili da stoje iza svoje odluke od jučer. Ne, nema raskola u HNS-u - objasnio je Štromar.

 

Komentari