Predstavljanje knjige "Za Hrvatsku – Bednja u hrvatskom Domovinskom ratu"

Objavljeno: 03.08.2015. 19:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Općina Bednja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježja i posljednja počivališta poginulih branitelja u srijedu će, 5. kolovoza u 9 sati, na području općine Bednje početi obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Misu zadušnicu za sve poginule i nestale te umrle branitelje u bednjanskoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služit će župnik vlč. Neven Blažon. Misa će početi u 19 sati.

Središnji događaj u povodu obilježavanja spomena na Oluju i obilježavanja središnjih datuma hrvatske državnosti bit će predstavljanje knjige naslovljene „Za Hrvatsku – Bednja u hrvatskom Domovinskom
ratu“ autora Dragutina Zagrajskog.

Svečanost organiziraju Općina Bednja te ogranci Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Bednji i Vrbnu, a počet će u Vatrogasnom domu u Bednji u 20 sati. Svima nazočnima uvodno će se obratiti aktualni predsjednik UDVDR-a Bednje Stjepan Galinec, dok će knjigu, u kojoj su na više od 200 stranica obuhvaćeni svi važni događaji iz hrvatske povijesti te dokumentirano sudjelovanje i stradavanje Bednjančana u Prvom i Drugom svjetskom ratu te u Domovinskom ratu, pobliže predstaviti njen autor. Nazočnima će se obratiti i načelnik Bednje Mirko Bistrović, a prigodni glazbeni program izvest će Kavaliri.

Nakon promocije predviđeno je da svi nazočni druženje nastave uz domjenak koji organizira Lovačka udruga Trakošćan iz Bednje koja se prva sa svojim lovačkim naoružanjem pridružila borbi za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Komentari