mladi znanstvenici

Udruga SUPEUS na Sajmu obnovljivih izvora energije - novi pristup usavršavanju studenata

Objavljeno: 25.09.2016. 13:00

Foto: Petra Mlinarić

Na posljednjem danu Sajma obnovljivih izvora energije koji se održava u varaždinskoj Areni, predstavila se studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanja - SUPEUS. 

Član udruge, Mislav Selec je naveo kako članstvo udruge čine studenti različitih fakulteta, od studenata arhitekture, građevine, strojarstva i brodogradnje te elektrotehnike i računarstva. Udruga je mjesto gdje se sastaju razne struke koje se na taj način oplemenjuju nekim novim znanjima i vještinama. 

Udruga trenutno provodi tri projekta, Case Study je specifičan jer se radi o promociji interdisciplinarnosti, sljedeći je Budućnost ugodnog stanovanja koji je potpuno besplatan za studente, a povezuje studente, struku i fakultete. Posljednji se odnosi na izdavanje vlastitog magazina, SUMA. Magazin je ujedno i promotivni materijal u kojem studenti izdaju vlastite radove i članke. 

Članica udruge i studentica građevine, Anica Keretić, rodom Varaždinka, ističe kako je članstvo u udruzi važno jer studenti različitih fakulteta mogu početi surađivati i razmjenjivati ideje već tokom studija. 

Udruga je do sada surađivala s Elektrostrojarskom školom u Varaždinu, te se u budućnosti nadaju daljnjoj suradnji sa školom i sa srodnim sveučilištima Grada Varaždina. 

Komentari