Cvjetni pečat

Predstavljena monografija povodom 20. godišnjice ludbreških cvjećara

Objavljeno: 10.05.2016. 10:24

Zadnja izmjena: 10.05.2016. 10:37

U ludbreškom dvorcu Batthyany predstavljena je monografija „Cvjetni pečat“, koja je tiskana u povodu dvadesete godišnjice rada Udruge cvjećara ludbreške regije. Ova udruga jedina u Hrvatskoj ima certifikat za jamstveni žig pod nazivom Ludbreški rozetlin, a znak je kvalitetnog i domaćeg cvijeća.

„Nije bilo lako u lokalnoj sredini stvoriti udrugu koja ima nacionalni značaj. U proizvodnji i prodaji cvijeća godinama smo među prvima u Hrvatskoj“, rekao je Saša Jerković iz Udruge cvjećara ludbreške regije.

Predstavljanju su nazočili ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, predsjednica Gradskog vijeća Renata Potočnik i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek. Za glazbeni dio pobrinuli su se učenici Osnovne glazbene škole Ludbreg.

„Pročitao sam negdje da je cvijeće ljubav postala. Doista mislim da je cvjećarima i svim članovima Udruge, koji su stvarali ovu povijest od 20 godina, to prije svega ljubav iz koje je kasnije nastao posao“, kazao je na predstavljanju Dubravko Bilić.

Podsjetimo, obilježavanje velike obljetnice počelo je u siječnju, kad je održana godišnja skupština na kojoj su najzaslužnijim članovima i institucijama dodijeljene zahvalnice.

Komentari