kiša uzrokovala probleme...

Predstavnici Grada Ivanca i mjesnih odbora obišli kritična poplavna mjesta u gradskim naseljima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.04.2018. 19:49

Zadnja izmjena: 03.04.2018. 19:49

Proteklih dana u pojedinim naseljima istočnog područja grada Ivanca zbog vrlo jake kiše i velikih količina oborina došlo je do izlijevanja vode iz pojedinih propusta i kanala te poplavljivanja privatnih objekata i površina.

Najkritičnije je na Veliku subotu bilo u mjesnim odborima Seljanec, Margečan, Lukavec, Gačice i Ivanečko Naselje. Mještanima su u pomoć prvi priskočili vatrogasci te spriječili da štete ne budu i veće.

Predstavnici gradskog Upravnog odjela za komunalne poslove s pročelnikom Stankom Rožmanom su s predstavnicima MO-a Seljanec na čelu s predsjednikom Ivanom Vidačekom obišli kritična mjesta u Selskoj ulici, kod raskrižja sa županijskom cestom, te u Savici, gdje je izlijevanje vode na nerazvrstanu cestu prouzročio cijevni propust, koji je „usko grlo“ kod jačih oborina.

Kako poručuju, dogovoreno je da će se cijevni propust rekonstruirati i staviti cijevi većeg promjera, a kanal će se morati proširiti i pročistiti te ga djelomično preusmjeriti, kako bi se rasteretila najopterećenija dionica.

Velikih problema bilo je i u Lukavcu, gdje se voda prelijevala preko ceste i to zbog neadekvatnog propusta na županijskoj cesti, a u vezi čega je Grad u nekoliko navrata dosad upozorio ŽUC i ukazao na potrebu intervencije.

Do oštećenja nogostupa u Gačicama došlo je još prošle godine uslijed obilne kiše, a prilikom obilaska terena dogovoreno je da će se sada detaljno utvrditi zbog čega se to dogodilo, odnosno je li možda uzrok tomu zapunjena cijev.

Komentari