inicijativa roditelja

Web aplikacija za poboljšanje komunikacije u dječjim vrtićima

Objavljeno: 12.05.2016. 16:26

Zadnja izmjena: 12.05.2016. 16:31

Foto: Ilustracija

U Županijskoj palači održan je stručni seminar za voditelje i odgajatelje dječjih vrtića na temu projekta Dinamikom. Dinamikom je originalna hrvatska web aplikacija na hrvatskom jeziku, prilagođena za mobilne uređaje koja je nastala na inicijativu roditelja djece koja polaze vrtićki odgoj. Ideja je bila da se osmisli i izradi pouzdan, profesionalni alat za elektroničku komunikaciju svih sudionika predškolskog odgoja unutar pojedinih vrtića s područja Varaždinske županije.

U sustav Dinamikom trenutno je uključeno preko 1.500 korisnika u više od 20 hrvatskih vrtića, a seminar je omogućio odgajateljima dječjih vrtića Varaždinske i okolnih županija detaljni uvid u projekt Dinamikom, kao dio plana podizanja svijesti i unapređenja informatičke pismenosti djelatnika dječjih vrtića.

Dinamikom bi trebao postati organizacijski i komunikacijski alat korišten od strane svih predškolskih ustanova. Na taj će se način odgajatelji i ravnatelji hrvatskih vrtića povezati u stručnu mrežu, radi jednostavnog i brzog ostvarivanja međusobnih kontakata na dobrobit unapređivanja svakodnevnog rada s djecom.

 

Komentari