Pročitajte upute: Na susret s papom Franjom u Sarajevo kreće pet autobusa iz Varaždinske županije

Objavljeno: 03.06.2015. 13:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Vatican.va

Među više od 60 tisuća tisuća hodočasnika na središnjem subotnjem misnom slavlju s papom Franjom u Sarajevu bit će i veliki broj vjernika s područja Varaždinske županije…

Vjernici iz brojnih župa varaždinske biskupije raduju se susretu s papom Franjom koji će predvoditi misno slavlje na sarajevskom stadionu Koševo, rekao je mons. Antun Perčić, kancelar varaždinske biskupije, dodavši da Sveti otac u BiH stiže kao poglavar Crkve i državnik.

- Prema našim saznanjima, na ekumenski susret s papom Franjom vjernici iz Varaždinske županije polaze u petak ujutro i na večer s najmanje pet autobusa. Put Sarajeva kreću župljani iz Margečana, Varaždina, Vinice, Ludbrega te drugih gradova i općina – naglasio je Perčić.

Ovih dana na Koševu je postavljena pozornica, glavni i pomoćni oltara, a stiglo je i zvono na spomenuti stadion koji će tako biti pretvoren u crkvu na otvorenom za tisuće hodočasnika.

- Koliko mi je poznato, na susret s papom Franjom idu svi hrvatski biskupi i među njima će biti i mons. Josip Mrzljak. Vjernici se izuzetno raduju i tko god može polazi na put, mnogi i u osobnom aranžmanu. Mi koji ostajemo kod kuće, pratit ćemo vjerski program na TV-u ili putem drugih medija – kazao je mons. Perčić.

Radi što bržeg protoka hodočasnika na naplatnim kućicama za korištenje autocesta u Bosni i Hercegovini, svi hodočasnici koji dolaze izvan BiH, upozoravaju se da se naplata vrši isključivo u konvertibilnim markama, a može i u papirnim eurima (gdje se ostatak vraća u konvertibilnim markama, po kursu 1.9), te kreditnim karticama.

Iz Vrhbosanske nadbiskupije preporučaju svim vozačima da unaprijed pripreme sitan novac kako bi protok bio što učinkovitiji i brži.

Detaljne upute za sve koji putuju na susret s papom Franjom dostupne su OVDJE

Komentari