CANICROSS

Prvi puta prezentacija canicrossa u Varaždinu – novi sport za ljubitelje pasa i trčanja

Objavljeno: 03.04.2019. 21:20

Zadnja izmjena: 03.04.2019. 21:27

Canicross je sve popularnija sportska disciplina u kojoj čovjek i pas trče zajedno, a od sada je dostupna i u Varaždinu!

Canicross je sve popularnija sportska disciplina u kojoj sudjeluju ljudi i njihovi psi. Pas je elastičnim povodcem privezan za pojas kojeg trkač ima oko struka. Bitno je da pas pritom ima odgovarajuću ormu ili oprsnicu kako mu nebi ograničavala prirodno kretanje i disanje. Ova disciplina razvila se iz izvansezonskih treninga pasa koji se bave zimskim sportovima, kao npr. skijoring, vuča zaprega i sl.

Von Barf canicross okupljanje i predstavljanje caincross sportske discipline održat će se na Varaždinskoj Dravskoj špici u subotu,  13. travnja od 16,00 sati.

Svi koji se žele okušati u ovom sportu sa svojim četveronožnim ljubimcem imat će stručnu pomoć voditelja a svi prijavljeni dobit će Von Barf poklon. Link za prijave: https://goo.gl/forms/BSAEx4t9emXgXtA82

Okupljanje je besplatano, uz mogućnost  10,00 kuna donacije za opremu za trčanje za pse, koji su na privremenom smještaju. Ovo druženje i pokazni trening sportske dicipline koja već ima i prvu Prins Canicross trail ligu, organizirali su Canicross Croatia, BBK Asi Varaždin i Von Barf.

Komentari