Purgari zastupali Hrvatsku na susretu povijesnih postrojbi u Genovi

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 31.05.2015. 17:22

Zadnja izmjena: 17.03.2016. 07:20

Foto: VGG

Predstavnici Varaždinske građanske garde nazočili su 24. zajedničkom druženju pripadnika povijesnih postrojbi Italije i Austro­Ugarske monarhije u Genovi i stekli nove prijatelje...

Dvodnevno radno druženje pripadnika povijesnih postrojbi završilo je velikim mimohodom ulicama Genove u kojem su sudjelovali svi gosti i domaćini. U ešalonu koji je predvodio vrlo upečatljiv orkestar bilo je više od 800 sudionica i sudionika.

- Republiku Hrvatsku predstavljali su pripadnici Varaždinske građanske garde i ovdje je važno napomenuti da su varaždinski Purgari jedini bili zasebno predstavljeni i pozdravljeni na hrvatskom jeziku, riječima: „Dobro nam došli dragi prijatelji iz Hrvatske, iz Varaždina“ – naglasio je zastavnik Dražen Loparić.

Postrojavanje i svečana ceremonija održana je ispod slavoluka na trgu Piazza de Ferrara, a pripadnici Varaždinske građanske garde imali su čast položiti vijenac Austrijskog crnog križa.

Srdačnost i gostoljubivost domaćina i organizatora – povijesne postrojbe Talijanske alpske pješadije ­ ANA Varaždince je oduševila i zadužila, te su na popis iskrenih prijatelja dodali i njezino ime.

Komentari