Radionice za nezaposlene, učenike i njihove roditelje u CISOK-u

Objavljeno: 01.03.2014. 11:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

U Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri Varaždin i u ožujku će održavati brojne besplatne radionice i predavanja.

Već 4. ožujka u 14 sati sati održat će se radionica Neka tvoj izbor bude "Moj izbor", namijenjena učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Učenici će, uz pomoć računalnog programa profesionalnog usmjeravanja Moj izbor, izvršiti samoprocjenu vlastitih profesionalnih interesa te se informirati o različitim zanimanjima.

Uz pomoć stručnih savjetnica, razmotriti će uvjete upisa u željenu srednju školu te sva ostala pitanja i nedoumice vezane uz donošenje odluke o tome koju srednju školu upisati. Ista radionica održat će i 6. ožujka, također u 14 sati.

Radionica Molba/prijava/motivacijsko pismo održat će se 5. ožujka u 11 sati, a namijenjena je svim nezaposlenim osobama. Je li ispravno reći molba/prijava za posao ili motivacijsko pismo? Kako taj dokumenat treba izgledati i koje informacije u njemu navoditi? Kako napisati odličnu molbu/prijavu/motivacijsko pismo? Koje pogreške izbjegavati? Radionica je prilika da svoju molbu/prijavu/motivacijsko pismo revidirate ili je sastavite po prvi puta i to uz stručnu pomoć i podršku.

Predavanje Prvi profesionalni odabir - pomozimo im da odaberu, namijenjeno roditeljima učenika završnih razreda osnovnih škola, održat će se 11. ožujka u 16:30 sati. Roditelji će na ovom predavanju imati priliku saznati kako pomoći vlastitom djetetu u odabiru srednje škole. Na što je važno obratiti pažnju, što sve uzeti u obzir, gdje pronaći važne informacije - samo su neka od pitanja na koja na ovom predavanju možete dobiti odgovor.

Predstavljanje zanimanja učenicima završnih razreda osnovnih škola nastavlja se 13. ožujka u 16:30, ovaj put pod nazivom Upoznajmo zanimanja u tekstilu, koži i obući - trogodišnji i četverogodišnji srednjoškolski programi. Učenici će imati priliku upoznati zanimanja u tekstilu, koži i obući (modni tehničar, dizajner odjeće, modelar obuće i kožne galanterije, krojač, galanterist). Koja su ključna obilježja svakog od navedenih zanimanja, koje su potrebne vještine, koju školu je potrebno upisati te koja su sve moguća područja rada - samo su neka od pitanja na koja možete dobiti odgovor sudjelujući na ovoj aktivnosti.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, a prijava na aktivnosti obavlja se na broj telefona: 042 302 179 ili na e-mail: [email protected], preko kojih su dostupne i dodatne informacije te najave za individualna savjetovanja, kao i osobnim dolaskom u CISOK, na adresi Ulica Ivana Kukuljevića 12, Varaždin. Radno vrijeme CISOK-a je od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati.

Komentari