LEPOGLAVA

Radovi na sanaciji klizišta u Lepoglavi odlično napreduju

Objavljeno: 07.10.2020. 20:18

Zadnja izmjena: 07.10.2020. 20:20

Na području Mjesnog odbora Lepoglava, točnije u Ulici Gorica i Ulici svetog Ivana traju radovi na sanaciji klizišta na nerazvrstanim cestama. 

Radovi napreduju planiranim tijekom, a u to se uvjerio i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, koji je u pratnji predstavnika MO Lepoglava i predsjednicom Marijom Ribić, obišao gradilište.

- Vidljivo je da radovi napreduju i da će, na zadovoljstvo svih, a prije svega građana s ovog područja, oni biti, u skladu s planovima, uspješno privedeni kraju. Klizišta su nam proteklih godina stvorila velike probleme, oštetila su komunalnu infrastrukturu za čiju je sanaciju potrebno utrošiti značajna sredstva koja ulažemo da bismo stvari vratili na stanje prije pojave klizišta. No, vodeći brigu o potrebama građana, a u skladu s mogućnostima, saniramo nastala oštećenja kao što to trenutno činimo na području Mjesnog odbora Lepoglava, istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Troškovi sanacije navedenih klizišta iznose 1.617.000 kuna na koliko je potpisan ugovor s tvrtkom TTG iz Višnjice kojoj je Grad Lepoglava, nakon provedenog natječaja, povjerio radove. Za realizaciju ovog projekta Grad je ostvario potporu Hrvatskih voda u visini od 70 % troškova sanacije.

Komentari