grad varaždinske toplice

Ratković: Cilj je smanjiti količinu otpada i osvijestiti građane o važnosti odvajanja

Objavljeno: 01.02.2022. 10:23

Zadnja izmjena: 01.02.2022. 10:24

Odluka o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada bila je jedna od točaka dnevnog reda prve ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica, održane u ponedjeljak.

Vijećnici su većinom glasova prihvatili odluku o usluzi prikupljanja više vrsta otpada te usluzi preuzimanja otpada u reciklažnom dvorištu i usluzi prijevoza i predaje otpada ovlaštenoj osobi. Davatelj ovih javnih usluga na području Grada Varaždinskih Toplica je trgovačko društvo Čistoća d.o.o. iz Varaždina, a kako je pojasnila gradonačelnica Dragica Ratković, cijena obavezne minimalne javne usluge je jedinstvena i iznosi 75,55 kuna bez PDV-a za kućanstva i 68,03 kuna bez PDV-a za kategoriju korisnika koji nisu kućanstvo.

– Korisniku usluge koji kompostira biootpad cijena javne usluge umanjit će se za 16,71 kn bez PDV-a za sva obračunska razdoblja tijekom kojih kompostira biootpad. Cilj ove odluke je poticanje smanjenja količine otpada i osvješćivanje građana kako bi što više odvajali otpad i tako vodili brigu o okolišu – kazala je gradonačelnica.

Odlukom Gradskog vijeća Grad Varaždinske Toplice i Općina Velika Trnovitica također će potpisati Sporazum o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom prema kojem će se na odlagalištu neopasnog otpada Johovača na području Općine Velika Trnovitica odlagati otpad s područja Grada Varaždinskih Toplica.

Komentari