RCZGO Piškornica pristupila i Općina Vinica. Što je s ostalima?

Objavljeno: 06.08.2012. 12:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Regionalnom centru za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica pristupila je – kao posljednja iz Varaždinske županije Općina Vinica. Centar Piškornica tako ima sporazume po kojima će zbrinjavati komunalni otpad 108 od 110 općina i gradova u Varaždinskoj, Međimurskoj, Krapinsko-zagorskoj i našoj – Koprivničko-križevačkoj županiji, dozaje Radio-drava.hr.

Na zbrinjavanje komunalnog otpada u Piškornici zasad još nisu pristali jedino Grad Koprivnica i Općina Sokolovac. I dok je za očekivati da će pregovori Koprivnice i Piškornice završiti s početkom jeseni, jer za tad je najavljen stav Gradskog vijeća o tom projektu kojemu se Grad službeno protivi, situacija sa Sokolovcom još je neizvjesna.

Tamošnji načelnik Vlado Bakšaj rekao nam je da je Općini ponuđen na potpis jednostrani i trajni sporazum u kojemu su – bez definiranih detalja, vidljive samo obveze općine a bez obveza Centra Piškornica. Ne pristaje da se detalji definiraju aneksima sporazuma a velika mu je nedoumica i moguća obveza prema Općini Koprivnički Ivanec koja ima zakonsko pravo na naplatu ekološke rente.

Za Radio Dravu sokolovečki načelnik Vlado Bakšaj rekao je kako ne može potpisati sporazum jer ako se nešto ugovorom definira, to treba biti i navedeno.

Podsjetimo da je Regionalni centar Piškornica projekt od nacionalnog značaja, kojega eventualno nepristupanje Koprivnice i Sokolovca – kako tvrdi direktor Mladen Jozionović - neće ugroziti.

No činjenica je da će – ako ne s Piškornicom, Koprivnica i Sokolovac svoju zakonsku obvezu zbrinjavanja komunalnog otpada trebati realizirati s nekim drugim sličnim centrom, od kojih je najbliži u Zagrebu.

Komentari