NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Samir Toplak, trener NK Varaždin: "Mi moramo prisiliti Dinamo da se brani..."

Objavljeno: 03.10.2020. 19:56

Zadnja izmjena: 03.10.2020. 19:57

Uoči sutrašnje utakmice Varaždina i Dinama u sklopu 7. kola HT Prve lige, trener Varaždinaca Samir Toplak najavljuje utakmicu kao onu koju je najlakše i najteže igrati.

- Protiv Dinama je i najlakše i najteže igrati. Najteža utakmica s obzirom na kvalitetu protivnika a najlakša jer bi motiv trebao biti na maksimumu da daju sve od sebe protiv najbolje ekipe u Hrvatskoj. Nažalost u posljednje dvije utakmice nismo bili na onom nivou, protiv dvije dobre ekipe, na kojem sam ja želio da smo bili. Želio bi da ovaj tjedan ipak budemo bolji protiv Dinama. Igramo na svojem terenu, bit će gledatelja. Tako očekujem da pokažemo zube, da namučimo Dinamo i da si napravimo zalog za budućnost, rekao je Toplak.

Teškoće u obrambenoj liniji

Pellumbi zbog crvenog kartona u Splitu ne igra protiv Dinama, što je još jedan problem za Toplaka s obzirom da već postoji veliki nedostatak igrača za prvu postavu u obrani.

- To nam je najveći problem. Ono što nas je krasilo prošlo prvenstvo, kad smo imali stabilnu obranu. Tada smo znali napamet četiri igrača, koja su bila na visokom nivou. U ovom trenutku tu imamo problema i to se vidi. U određenim dijelovima utakmice do izražaja dolazi neuigranost, jer u svakoj utakmici ulazi novi igrač u obranu. Radimo na tome da se stabiliziramo i da popunimo obranu. Došao nam je Milić iz Dinama, ali treba još vremena da se spremi jer nije u dobrom stanju. Poslije reprezentativne pauze očekujem da budemo standardniji. Htio bi da uigramo obranu, a onda nam još treba vremena da to sve ukalupim, objašnjava Toplak.

"Neizvjesne vode"

O ishodu utakmice uvijek je nezahvalno govoriti ali dobro je znati što od od ovog susreta očekuje trener Varaždinaca.

- Teškom mi je prognozirati rezultat. Htio bi da imamo glavu i rep i da igramo bez straha. Mi moramo prisiliti Dinamo da se brani, u određenim trenucima utakmice te da ih držimo u neizvjesnosti što duže. Zadovoljilo bi me da utakmicu odvedemo u neizvjesne vode, a onda ćemo vidjeti na koju će se stranu prelomiti, rekao je Toplak.

Komentari