Grad Lepoglava

Škvarić do kraja godine najavio sanaciju grobne kuće u Lepoglavi

Objavljeno: 01.07.2023. 10:28

Zadnja izmjena: 01.07.2023. 10:54

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić najavio je do kraja godine raspisivanje natječaja i realizaciju projekata sanacije grobne kuće u Lepoglavi, izgradnju nogostupa u Žarovnici i programa modernizacije nerazvrstanih cesta.

Škvarić je na Gradskom vijeću održanom ovoga tjedna podsjetio da su nedavno završeni radovi na obnovi komunalne infrastrukture stradale potresom i elementarnim nepogodama, vrijedni više od dva milijuna eura. Za njih je je novac bio osiguran na natječaju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti EU. 

Do kraja godine, najavio je, planira se raspisati natječaj za realizaciju projekata sanacije grobne kuće u Lepoglavi, izgradnju nogostupa u Žarovnici i programa modernizacije nerazvrstanih cesta.

Kazao je i da se planira i uvesti sustav za održavanje propusta čime bi se spriječilo njihovo onečišćenje, a time i izlijevanje vode iz kanala i potoka odnosno proširenje tih propusta, uz napomenu da će za pripremu i realizaciju toga trebati određeno vrijeme, kao i novac, koji će grad nastojati osigurati s državne razine te kroz fondove EU.

Komentari