pripremite se za bijeli pokrivač

Stiže nam snijeg pa zimska služba upozorava građane i šalje nekoliko važnih uputa

Objavljeno: 08.12.2017. 14:29

Zadnja izmjena: 08.12.2017. 14:37

Prognoze vremena za slijedeće dane najavljuju vjerojatnost snježnih oborina i na našem području  pa zimska služba šalje nekoliko uputa građanima.

Budući da ovih dana bilježimo pojavu niskih temperatura, radi sprječavanja poledice započelo se posipavanjem solju prometnica i nogostupa na području grada.

Također, upozoravaju se građani na oprez u prometu te prilikom kretanja gradom, a i vozači da voze oprezno te da poštuju prometna pravila u vožnji i parkiranju automobila kako bi se omogućilo nesmetano obavljanje poslova zimske službe na nerazvrstanim cestama i nogostupima na području Grada Varaždina.

Isto tako, građani su dužni ispred svojih kuća i poslovnih prostora organizirati ili osobno ukloniti snijeg i led s javne površine nogostupa u cijeloj dužini čestice na kojoj se nalazi građevina koju koriste.

Uklanjanje snijega i leda mora se obavljati najmanje u širini od 2,00 metra, osim ako javna površina na tom dijelu nije uža od toga,a nakon uklanjanja snijega i leda, javnu površinu potrebno je posipati solju.

Komentari