T7: Zbog Habuša razmišljamo o preseljenju proizvodnje

Objavljeno: 17.02.2012. 11:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Iz tvrtke T7 VIS poslali su nam reagiranje na priopćenje gradonačelnika Gorana Habuša objavljeno jučer na stranicama našeg portala.

>> Habuš: Vlasnik T7 Grupe pokušava manipulirati javnošću

U uvodu u demantij članica uprave T7 VIS Jasminka Prokop Tomić nas moli, s obzirom da gradonačelnik ne odgovara službeno na dopise koje su mu poslali nego komunicira samo preko medija, da objavimo njihov demantij kako bi javnost bila upoznata s argumentima obje strane.

Priopćenje tvrtke T7 VIS prenosimo u cijelosti:

HABUŠ: Najavljeni prosvjed radnika T7 VIS-a u vrijeme održavanja sjednice Gradskog vijeća u ponedjeljak, 20. veljače, ocjenjujem kao još jedan neuspjeli pokušaj manipulacije od strane vlasnika tvornice, ujedno i vlasnika Regionalnog tjednika i tvornice za obradu otpada.

T7 VIS: Gospodine Habuš, radnici T7 VIS-a s kojima kao tvrtkom imate OBVEZUJUĆE UGOVORE, a koje NE poštujete, što je pravni, poslovni pa čak i politički presedan, Vam mirnim prosvjedom ukazuju da predlažete vrlo opasne i nezakonite odluke Gradskom vijeću i kojima namjerno ili nenamjerno činite štetu Gradu Varaždinu, građanima, T7 VIS-u i radnim mjestima i radnicima T7 VIS-a koji Vam plaćaju poreze od svoje skromne plaće u gradski proračun, a od kojih poreza i VI dobivate PLAĆU. T7 VIS je izuzetno ponosan i na tvornicu tehničkog i promotekstila u Varaždinu i na novoizgrađenu tvornicu za obradu otpada s kojom može riješiti VAŠ PROBLEM S ILEGALNO DEPONIRANIM OTPADOM NA VODOZAŠTITNOM PODRUČJU TE VAŠE SRAMOTNE PROBLEME ZA JEDAN GRAD KULTURE, A KOJE IMA S INSPEKCIJOM ZAŠTITE OKOLIŠA. Čak i ispodprosječan Gradonačelnik bio bi ponosan da ima takve tvornice i izvoznika u 40 država svijeta u svom Gradu. Zbog Vašeg ponašanja uprava T7 VIS-,a zato i na veliku žalost radnika, sve više razmišlja zatvoriti i preseliti proizvodnju iz Varaždina. PODSJEĆAMO VAS DA PROIZVODNJA T7 VIS-A POSTOJI U VARAŽDINU OD 1929. godine i imala je velik i značajan utjecaj na cjelokupnu varaždinsku prošlost i razvoj grada, slično kao i tvrtka Varteks. Zbog toga su i radnici prirodno vrlo zabrinuti i upravo mirno prosvjeduju što je njihovo legitimno pravo. Ako istina polako dolazi na površinu, Vi ste ti koji na neki način iskazujete paniku i nervozu što Vas i razumijemo, jer se nažalost nalazite u vrlo nezahvalnoj situaciji. Glede spominjanja Regionalnog tjednika kao slobodnog medija, razumijemo Vašu nervozu, jer Vam očito ne odgovara sloboda medija i zato što je drugi list u vlasništvu Grada Varaždina gdje Vi možete imati utjecaj na uređivačku politiku dobio i ima ozbiljnu konkurenciju.

HABUŠ: Agresivnom medijskom kampanjom, te plaćenim oglasima panično se pokušava spasiti nerealna investicija koja je postala predmetom istrage, nakon čega su u prosincu prošle godine podignute optužnice.

T7 VIS: Gospodine Habuš, nema nikakve agresivne medijske kampanje nego se samo poduzeće oglasilo da prezentira prednosti tvornice koja je po mišljenju struke ponos za cijelu Hrvatsku i regiju, a Vi ste jedan od rijetkih koji nažalost drugačije gleda. Osim toga tvrtka je dala više obavijesti za javnost zbog mogućih šteta na teret Grada Varaždina i kako ne bi ispalo da ste nam Vi namjerno pogodovali s obzirom da se radi o milijunskim iznosima, a na teret Grada Varaždina. Osim toga znate da niste, bez obzira na sve ugovore, od kad ste došli na vlast poslali niti jedan dopis kao odgovor na naše dopise s više od 40 stranica teksta i upravo ste Vi ti koji ste počeli javno komunicirati pa smo dijelom prihvatili Vaš doista čudan način poslovne komunikacije. Ali ako Vam tako bolje odgovara, spremni smo se prilagoditi Vama, sve s ciljem zaštite interesa i Grada Varaždina i T7 VIS-a i radnih mjesta, te kroničnog problema s inspekcijom zaštite okoliša.

HABUŠ: Takvom kampanjom bezuspješno se pokušava prebaciti teret krivnje na Gradsko vijeće i mene kao gradonačelnika, no  istina je sasvim drugačija i jednostavna.

T7 VIS: Gospodine Habuš, Vi upravo na Gradsko Vijeće želite prebaciti Vašu odgovornost i krivnju u dijelu inspekcije zaštite okoliša i mogućim posljedicama EKO AKCIDENTA. Tražite i predlažete da Vas Vijeće ovlasti za poslove koji su već predmet ranijih dijametralno suprotnih odluka GRADA i važećih ugovora ili da Vas ovlasti za nešto što ne treba. VRLO SU JASNO KROZ ZAKONE DEFINIRANE OBVEZE I ODGOVORNOSTI I OVLASTI GRADONAČELNIKA.

HABUŠ: Neću dozvoliti da građani plaćaju previsoku cijenu obrađivanja otpada u tvornici koja nema dozvole za rad.

T7 VIS: Gospodine Habuš, NI U KOJEM SLUČAJU NEMOJTE DOZVOLITI DA građani plaćaju previsoku cijenu obrade otpada. T7 VIS Vam je na razne načine i u dopisima na koje niste odgovorili prezentirao odlično rješenje koje pokazuje da čak postojeće cijene za građane, koje uključuju sakupljanje i ILEGALNO BALIRANJE I ILEGALNO SKLADIŠTENJE, MOGU SE VEĆINI GRAĐANA ČAK  SMANJITI (!) u odnosu na sakupljanje i zajedno na uslugu obrade i krajnjeg zbrinjavanja i nestajanja problema otpada u najsuvremenijoj tvornici za MBO u Europi, sukladno EU direktivama.

HABUŠ: Uz podršku i suglasnost Vijeća,  pronaći ću i uskoro ponuditi zakonu sukladno i jeftinije, građanima prihvatljivo rješavanje nagomilanog smeća.

T7 VIS: Gospodine Habuš,  Vi ste odgovorna osoba, ne vijeće i moramo Vam ukazati da OTPAD NIJE SMEĆE! Bez zamjere, ali to već i djeca uče u školi. OTPAD I NJEGOVA VRIJEDNA SVOJSTVA KOJA SE MORAJU PO ZAKONIMA POKUŠATI ISKORISTITI MOGUĆA JE SEKUNDARNA SIROVINA. Radnici i uprava T7 VIS-a kroz izgradnju tvornice odlučili su da će to biti njihov "KRUH". To je bilo i je njihovo zakonito pravo zagarantirano čak i Ustavom.  U MBO tvornici sukladno ugovorima koji nas vežu možete obraditi otpad i po cijenama koje će biti niže za građane od dosadašnjih, a koje nisu uključivale potpuno ni zakonito zbrinjavanje.

Komentari