Tamara Artić osvojila je zlatnu medalju na vrlo jakom FIG turniru u Luksemburgu, koji je okupio 26 najboljih europskih i svjetskih ritmičarki iz 24 zemlje. Juniorska reprezentativka i članica GK Vindija u finalu s loptom osvojila je 1. mjesto.

Tamara Artić je zlatnu medalju osvojila i svojom najvišom ocjenom u karijeri, osvojivši 16,300 boda, a tijekom proglašenja rezultata nakon dugo godina ponovno je na jednom turniru u ritmičkoj gimnastici zasvirala hrvatska himna.

Artić je tako prvog dana natjecanja nastupila sa četiri rekvizita; vijačom, loptom, čunjevima i trakom te je nakon odrađenih kvalifikacija u vrlo jakoj konkurenciji uspjela izboriti 2 finala, u vježbi s loptom i u vježbi sa čunjevima. U društvu ponajboljih sedam finalistica, hrvatska reprezentativka osim izvrsnog zlata u vježbi s loptom, osvojila je i visoko 4. mjesto u vježbi sa čunjevima, osvojivši ocjenu od 15,050 boda. U ukupnom poretku Artić je zauzela odlično 5. mjesto (54,350).

Tamara Artić na ovaj je turnir putovala u sklopu hrvatske reprezentacije, a pod vodstvom svoje trenerice Anamarije Želimorski Pavić. Djevojkama u narednom periodu predstoji nekoliko tjedana intenzivnih priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će se krajem mjeseca srpnja održati u Moskvi, prije čega predstoji zadnje pripremno natjecanje u bugarskoj Varni.

Ključne riječi: gk vindija, ritmika, sport,

Komentari

15.06.2019. 17:20h Zadnja izmjena: 15.06.2019. 17:27