Tijekom deset dana čak 93 koncerta na Špancirfestu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 22.08.2012. 08:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

U petak, 24. kolovoza, počinje Špancirfest – jedinstveni festival koji dobrim emocijama spaja koncerte, kazalište, ulične predstave, kreativne radionice i brojne druge sadržaje kojima iz godine u godinu u Varaždin privlači sve više posjetitelja svih uzrasta, ali i ukusa.

Varaždinskim ulicama tijekom Špancirfesta vladat će ulični performeri kojih će ove godine biti najviše do sada. Najbolji ulični umjetnici iz cijele Europe za posjetitelje će izvesti čak 30 predstava.

U šarenilu uličnog programa ove će se godine po prvi puta pronaći i elementi cirkusa u performansu Sconcerto d'amore, istovremeno i koncert i priča prepuna skečeva, zračnih akrobacija, glazbene igre, odvažnog zvuka te puno komedije. Špancirfest donosi i koncert u zraku, Floten Tecles, koji objedinjuje glazbu, kazalište i film u performansu ispunjenom poezijom i humorom. Usto, ulica će odzvanjati i glazbom oko 20 uličnih  svirača.

Na pet pozornica u jezgri grada tijekom deset dana održat će se 52 koncerta, dok će još oko 40 izvođača nastupiti na Party pozornici Arena uz Dravu. Također, u varaždinskom HNK održat će se dobrotvorni koncert za Udrugu Spas na kojem će nastupiti čak 13 opernih zvijezda.  Po prvi put, ove je godine ostvarena suradnja s HNK Varaždin te će se ondje održati pet predstava komedije. 

MTV pozornica bit će krcata jakim imenima svjetske i domaće scene, poput Flogging Molly, Leningrad Cowboys, Kultur Shock i Kiril Dzajkovski. Dubioza Kolektiv će na Špancirfestu ekskluzivno predstaviti svoj novi album, a posebno iznenađenje koje su organizatori pripremili za posjetitelje Špancirfesta je svakako hvaljeni mjuzikl Footloose.

Na Pan pozornicu tijekom 10 dana popest će se isto toliko atraktivnih imena – Josipa Lisac, Rambo Amadeus, Magnifico, kojem je ovo prvi nastup u Hrvatskoj, samo su neki od njih. Klape i tamburice naći će svoju publiku ispred pozornice Zagorje Tehnobeton, a ondje dolazi i glasoviti Mostar Sevdah Reunion. Ljubitelji bluesa, jazza i rocka dobro će se zabaviti na pozornici na kazališnom trgu.

Zabava do jutra zajamčena je na Party pozornici Arena, a ističemo headlinere - vrsnog Gramophonedziju i legendarnog Tomcraft. U Autozoni na Trgu bana Jelačića pjevati će Natali Dizdar, a ondje se spremaju i brojne zabavne nagradne igre, ali i ulični performansi.

Komentari