Tradicionalne 4. Zabavne igre okupile 200 mještana Purge i okolice

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 09.09.2013. 18:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Na malom igralištu pokraj kapelice Svetog Juraja u Purgi, u nedjelju 8. rujna mještani Purge i okolice družili su se na četvrtim po redu Zabavnim igrama.

Udruga za šport i rekreaciju Purga, zajedno s članovima Mjesnog odbora odlučili su i ove godine privući mlade, stare i djecu na ovo tradicionalno druženje.

Pozdravni govori predsjednika Mjesnog odbora Ivana Hojsaka i predsjednika Gradskog vijeća Željka Šoštarića, označili su službeno otvorenje Zabavnih igara.

Organizatori su se pobrinuli da ne nedostaje niti smijeha, niti natjecateljskog duha u raznim zabavnim sportovima kao što su pikado, belot, mali nogomet, skakanje u vreći, gađanje zračnom puškom, skok u dalj i hodanje u štulama.

Među 200 posjetitelja našli su se iseljenici rodom iz Puge koji trenutno obitavaju u Njemačkoj, Kanadi, Austriji, Sloveniji, Nizozemskoj i Poljskoj.

Osim u dobrim jelima natjecatelji i gosti uživali su u dobroj glazbi i plesu za što je bio zaslužan tamburaški sastav Lepoglavski Kaj. U veselom raspoloženju ovo se sportsko druženje privelo kraju negdje kasno u noć. 

Komentari