Tradicionalno obilježavanje Vincekovog Udruge "Varaždinbreg"

Objavljeno: 21.01.2015. 09:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija/Zoran Stanko

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg" poziva sve svoje članove, kao i prijatelje vinograda i vinarstva na već tradicionalno održavanje „Vincekovog", kojim se simbolizira početak radova u vinogradu u tekućoj godini.

Svakom je vinogradarskom i podrumarskom gazdi na čast i ponos kad mu prijatelji dojdu i pri njem vu trsju protokole nahajaju.

- Pa će se tako i ovogodišnje obilježavanje „Vincekovog" održati u organizaciji naše udruge, ovog puta kod obitelji Žigmund na Banjščini (100 m s desne strane prije Zlatnih gorica). Parkiralište je dogovoreno na parkingu „Zlatnih gorica" , u dvorištu tajnika udruge, kao i dvorištu člana upravnog odbora gospodina Damira Keretića (biti će oznake).Sve to održati će se 24. siječnja 2015. godine s početkom u 14 sati - poručuju organizatori.

Prema najavi organizatora, tu će se uz tamburašku glazbu, kolače, „jeger" na žaru te vrući gulaš i odlično vino održati prigodno rezanje prvog ovogodišnjeg trsa, a sve uz propisane regule i špelancije.

Vinograd i sve nazočne vinogradarke i vinogradare blagoslovit će kneginečki župnik velečasni Jadranko Benjak.

- Na vama je, drage vinogradarke i vinogradari, da dođete i uveličate ceremonijal, ponesite sa sobom lijepo vrijeme, a uz Vaše prisustvo i pripremljeni program, ugodno druženje neće izostati - pozvali su iz Udruge "Varaždinbreg".

Cijena čaše za konzumaciju je 20 kuna.

Komentari