NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Trener Branko Karačić: "Vjerujem u konačni uspjeh i izravni ulazak u 1. HNL!"

Objavljeno: 12.01.2019. 13:31

Zadnja izmjena: 12.01.2019. 13:36

U prostorijama NK Varaždin danas je održana konferencija za novinare poslije koje je bila prozivka igrača i predstvaljanje plana priprema.

Predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek podsjetio je na cilj sezone, a to je ulazak u 1. Hrvatsku nogometnu ligu.

- Slično je bilo i prošlog proljeća kada smo skoro stigli zaostatak od pet bodova za Goricom. Nećemo se predati. U sljedećih desetak dana kompletirat ćemo momčad. Vidjeli smo propuste i činimo sve da ekipa bude u punoj natjecateljskoj formi za proljeće, kao i prošle sezone, dodao je Cvek.

Iz kluba su do sada otišla četiri igrača i četiri su došla. Otišli su Mario Sačer, Marko Martinaga, Bamidele Samuel Ayodeji i Borna Miklić. U klub su došli Ivan Posavec, Ivan Nestić, vratar Rijeke na posudbi, Shohei Yokoyama, te lijevi bek Ivan Miličević, na posudbi iz prvoligaša Lokomotive. Još se traži zadnji vezni, Cvek tvrdi da je nekoliko imena u opticaju za tu važnu poziciju te da će se u narednim danima razriješiti  i ta nepoznanica.

Trener NK Varaždin Branko Karačić naglasio je kako sada sve treba podrediti cilju, ulasku u 1. HNL.

- Vjerujem u konačni uspjeh i izravni ulazak u 1. HNL. S obzirom da je uprava kluba odradila svoje i da tražimo još samo jednog ili dva igrača ja preuzimam odgovornost za ispunjenje cilja, naglasio je Karačič i predstavio plan priprema.

"Preuzimam odgovornost"

Od ponedjeljka, pa narednih 20 dana momčad će trenirati u Varaždinu na stadionu, teretai i dvorani TTS Sport centra. Nakon toga 4. veljače odlaze na desetodnevne pripreme u Trogir, odnosno Čiovo. Tamo su u planu četiri utakmice. U Varaždin se vraćaju 14. veljače gdje će se odraditi završni dio priprema. Ukupno je u planu 68 aktivnosti, od toga je 58 treninga i 10 ili 11 utakmica, te svega pet slobodnih dana.

Dogovorene utakmice:

  • 19. siječnja - Olimpija Ljubljana (Brežice)
  • 26. siječnja - Međimurje
  • 2. veljače - Hrvatski dragovoljac
  • 6. veljače - Primorac, Stobreč
  • 9. veljače - Sloga iz Mravinaca
  • 10. veljače - Solin
  • 13. veljače - Dugopolje
  • 23. veljače - Drava Ptuj 

Kapetan NK Varaždin Dario Jertec rekao je kako su svi svjesni da je u jesenskom dijelu bilo dosta pogrešaka te da su propustili ponuđene prilike.

- Igrači su spremi i svi jedva čekamo da počne sezona. Pet bodova Šibenika nije nikakva prednost. Dobro da ima puno utakmica za vrijeme priprema. U Varaždinu ćemo uvijek biti favoriti pa i protiv Šibenika, prvenstvo je još uvijek otvoreno. S obzirom na raspored možda za dva, tri kola sitacija na prvestvenoj ljestvici bude drugačija. Mi smo i dalje favoriti, dodao je jertec.

Komentari