PRVENSTVO HRVATSKE U STRELIČARSTVU

Tri medalje u seniorskoj konkurenciji u najzahtjevnijim disciplinama te zlato u ekipnoj konkurenciji za VSK

Objavljeno: 21.08.2018. 11:47

Zadnja izmjena: 21.08.2018. 11:55

Foto: VSK

Prvenstvo Hrvatske u streličarstvu održano je u Glini a sudjelovali su i članovi Varaždinskog streličarskog kluba Varaždinje. Ove godine oboren je rekord u broju natjecatelja, tako je sudjelovalo čak 155 streličara iz 30 hrvatskih klubova.
Streličari VSK-a ponovo su bili odlični u najjačim kategorijama. Amanda Mlinarić ponovo je osvojila prvo mjesto u kategoriji seniorki složenog luka s čak 49 krugova prednosti ispred drugoplasirane streličarke iz SK Glina. Alen Remar ovog puta osvojio je drugo mjesto u konkurenciji seniora olimpijskog luka. U kategoriji složeni luk seniori pravo  iznenađenje priredio je Tomislav Mlinarić, koji je u vrlo jakoj konkurenciji uspio osvojiti brončanu medalju.

Vrijednost medalja

U konkurenciji veterana, a u disciplini dugi luk Domagoj Dupor osvojio je srebro, dok je kod veteranki u dugom luku Erika Kanešić Dupor osvojila zlato, uz novi veteranski državni rekord.

Ekipa VSK-a u olimpijskom luku u sastavu Remar, Zorman i Habek osvojila je prvo mjesto s čak 56 krugova prednosti ispred drugoplasiranih streličara iz SK Rijeka.
Na kraju treba izdvojiti medalje Amande Mlinarić i Alena Remara jer one imaju posebni značaj s obzirom da je Amanda još uvijek kadetkinja, a Alen junior, te da su medalje o kojima je riječ osvojene u konkurenciji seniora i seniorki.
VSK je bio jedini klub iz Varaždina koji je nastupio na Prvenstvu Hrvatske, dok su iz Varaždinske županije nastupili još i SK Navaho Jalžabet, SK Minerva iz Varaždinskih Toplica i SK Grebengradski streličari iz Novog Marofa.

Komentari