Pohvale žirija i publike

Trnovečki osnovnoškolci uspješno nastupili na natjecanju matematičara u Grčkoj

Objavljeno: 07.04.2016. 09:45

Zadnja izmjena: 07.04.2016. 09:47

Foto: OŠ Trnovec Bartolovečki

Učenice Osnovne škole Trnovec, Klara Božić, Lana Drvoderić, Ena Horvat, Stefani Hrman, Ena Kosec, Lucija Mikulić, Paula Pakšec i Rea Simendić, sudjelovale su na europskom međunarodnom natjecanju EUROMATH 2016. u Solunu u Grčkoj.

Natjecale su se u kategoriji MATHetatre s matematičkom scenskom igrom "Multiplyng and dividing decimal numbers with decad units", prezentiranom na engleskome jeziku, i osvojile sjajno drugo mjesto.

Prema informacijama iz trnovečke osnovne škole sam nastup učenica bio je odličan.

Naime, nakon predstavljene matematičko-scenske igre publika je mlade Trnovčanke nagradila velikim pljeskom, a žiri od 16 članova pohvalio je prikaz matematičkog problema.

– Hvalili su nas i čestitali nam nakon nastupa i učenici iz Varaždina i Koprivnice koji su također bili sudionici ovoga natjecanja. Rezultati natjecanja objavljeni dan kasnije i naše osvojeno 2. mjesto bilo je povod da budemo vrlo sretni i ponosni – doznajemo u Osnovnoj školi Trnovec.

Najmlađi sudionici

Inače, na natjecanju je sudjelovalo 19 država, domaćin Grčka te Cipar, Rumunjska, Bugarska, Srbija, Latvija, Libanon, Finska, Belgija, Španjolska, Portugal, Italija, Poljska, Iran, Austrija, Nizozemska, Švedska, Njemačka i Hrvatska.

Ekipe su se, osim scenskim matematičkim igrama i matematičkim posterima, predstavile i prezentacijama ili pak kratkim verbalnim solo prezentacijama nekog matematičkog problema.

Natjecanje je namijenjeno učenicima od 9 do 18 godina, a ekipa iz Trnovca bila je najmlađi sudionik ovogodišnjeg natjecanja. Učenice su u Grčku vodile mentorice Draženka Magić i Mirjana Vugrinec.

Zadovoljan uspjehom, ali i načinom na koji su mlade Trnovčanke predstavile svoju općinu, županiju i domovinu, je i načelnik Zvonko Šamec. Naglasio je da se radi samo o jednom u nizu uspjeha koje postižu osnovnoškolci s područja općine. Potvrda je to, ističe Šamec, opravdanosti ulaganja u obrazovanje i buduće mlade stručnjake.

Općina je pomogla odlazak i boravak učenika u Grčku s 20 tisuća kuna osiguranih iz općinskog proračuna.

Komentari