od petka do nedjelje

U Areni Varaždin održava se Sajam obnovljive energije - evo što ćete sve moći vidjeti i raditi

Objavljeno: 22.09.2016. 20:39

Zadnja izmjena: 22.09.2016. 20:47

Na današnjoj konferenciji za tisak varaždinski gradonačelnik Goran Habuš najavio je Sajam obnovljive energije koji se održava od petka do nedjelje u Areni.

Grad je jedini financijer ovog zanimljivog događaja na kojemu će sudjelovati više od 30 izlagača iz sjeverozapadne i središnje Hrvatske, ali i iz inozemstva, odnosno, Slovačke. Već prvog dana Sajma očekuje nas niz stručnih predavanja, ali i predavanja i radionica za širu javnost.
Bit će predstavljeni proizvodi poput solarnih panela, dizalica topline, štedne rasvjete i energetski učinkovitih sustava grijanja, ali i električni bicikli i automobili te solarne klupe. Na vanjskom će prostoru biti izložena solarna autobusna stanica na kojoj se istovremeno može puniti do 16 mobitela.

Zainteresirani će također moći naučiti kako u kućnoj radinosti napraviti električni automobil ili kako od kuhinjskog otpada proizvesti bioplin, a od otpadnog jestivog ulja biodizel. Na Sajmu će se predstaviti i udruge inovatora te varaždinske srednje škole, a na subotnjoj radionici ćete s učenicima Elektrostrojarske škole moći napraviti vlastiti kućni broj na solarno napajanje.

Ulaz na Sajam je besplatan, a posjetiti ga možete u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 15 sati. 

Ovdje donosimo i potpuni program Sajma.



 

Komentari