U Knegincu Gornjem počelo prikupljanje ideja za razvoj općine

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 16.01.2014. 14:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U srijedu je održan prvi sastanak partnerskih odbora za izradu Strategije razvoja općine Gornji Kneginec za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Općina Gornji Kneginec je izradu strategije povjerila Agenciji za razvoj Varaždinske županije (AZRA), a u izradi sudjeluju svi dužnosnici i službenici Općine te članovi parterskih odbora.

Nakon uvodnog obraćanja općinskog načelnika Gorana Kaniškog, predstavnici AZRA-e su predstavili cjelokupni proces i načina izrade Strategije, te prijedlog osnovne i SWOT analize.

Nakon toga uslijedila je rasprava o prijedlogu osnovne i SWOT analize te viziji razvoja općine. Prijedlozi na temu vizije će Općini poslužiti za definiranje strateških ciljeva. Valja napomenuti da je Strategija razvoja Općine Gornji Kneginec temeljni strateški i razvojni dokument kojim će se omogućiti definiranje razvojnih potreba, usuglašavanje razvojnih prioriteta i jasno identificiranje projekata koji opravdaju investiranje u najvažnija razvojna područja.

Inače, u cilju izrade kvalitetne strategije, utvrđeni su članovi parterskih odbora za javni, privatni i civilni sektor. Od članova partnerskih odbora se očekuje što aktivnije uključivanje u izradu strategije te da svojim prijedlozima iznesu svoje stavove, primjedbe i prijedloge.

Svi zainteresirani se obavještavaju da obrazac za prikupljanje projektnih ideja mogu preuzeti na web stranici www.kneginec.hr ili u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine.

Komentari