U Lepoglavi obilježen Dan Oružanih snaga

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 01.06.2015. 10:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi je proteklog vikenda obilježen Dan Oružanih snaga, a tim je povodom u gradskom parku u Lepoglavi, u organizaciji udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, postavljena izložba vojne opreme te publikacija koje govore o stvaranju Hrvatske vojske i Domovinskom ratu te radu Udruge.

- Godine 1991. trebalo je imati hrabrosti postrojiti se u Kranjčevićevoj i stati nasuprot tadašnje, po broju i snazi tehnike, četvrte sile u Europi. Treba se sjetiti svih tih ljudi koji su se to usudili i doprinijeli tome da danas imamo samostalnu i slobodnu Hrvatsku. Treba se sjetiti svih onih koji su dali svoje živote, dijelove tijela ili zdravlje za Domovinu – istaknuo je brigadni general Hrvatske vojske Zdravko Jakop, ujedno i predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava prilikom obilježavanja Dana Oružanih snaga u Lepoglavi.

Poseban je prostor dan sjećanju na jedanaestoricu poginulih branitelja s područja grada Lepoglave kojima je tom prigodom, na spomen obilježju na gradskom groblju u Lepoglavi, odana počast. Učinili su to članovi udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i obitelji poginulih branitelja, kao i predstavnici Grada Lepoglave, udruga i ustanova s gradskog područja te članovi braniteljske udruge iz Pušće i srodnih braniteljskih udruga s područja Varaždinske županije, koje su sudjelovale u obilježavanju Dana oružanih snaga u Lepoglavi. Počasnim pucnjem počast su palim hrvatskim vitezovima odali i članovi kuburaške udruge Prva kubura iz Višnjice.

Da se žrtva branitelja ne smije zaboraviti, posebice onih koji su za slobodu Hrvatske dali svoje živote, tom su prigodom naglasili brigadni general Zdravko Jakop i predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Maček.
Obilježavanje Dana Oružanih snaga u Lepoglavi bila je prigoda i za druženje.

- Važno je organizirati ovakve događaje koji su prigoda da se na njima okupe i druže svi oni koji su preživjeli rat, ali članovi njihovih obitelji te ostali građani. Važno nam je i da građani znaju koliki je bio doprinos Oružanih snaga u stvaranju Hrvatske, da znaju što Oružane snage danas rade i kamo  idu u budućnosti – rekao je general Jakop.

Obilježavanje Dana Oružanih snaga udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava organizirala je u suradnji s udrugama Prva kubura Višnjica i P. A.S. Klubom Lepoglava, koji je tom prigodom predstavio svoje aktivnosti te organizirao natjecanje u gađanju airsoft replikama vojnih strojnica.

Komentari