novo parkiralište u maruševcu

U Maruševcu kod groblja upravo traje izgradnja parkirališta

Objavljeno: 13.10.2017. 08:45

Zadnja izmjena: 13.10.2017. 08:58

Mještani općine Maruševec, ali i građani koji su posjetili unazad desetak dana mjesno groblje, mogli su primijetiti radove i radne strojeve uz groblje u Maruševcu. Riječ je o radovima na modernizaciji parkirališta koji će potrajati sljedeća dva tjedna, a vrijedni su gotovo pola milijuna kuna te će biti financirani u cijelosti iz proračuna Općine.

Krajem kolovoza ove godine Općina Maruševec raspisala je natječaj za dostavu ponuda za izvođenje radova izgradnje parkirališta kod groblja u Maruševcu. Početkom rujna  odabran je izvođač radova "Niskogradnja Huđek" iz Petrijanca. Radovi su započeli početkom ovog mjeseca, a planirani završetak je druga polovica listopada. Po završetku radova, mještani Maruševca će se moći parkirati na površini od 3.200m2, na kojoj će biti ukupno 109 parkirnih mjesta, od kojih je 6 predviđeno za osobe s invaliditetom.

S obzirom na to da se radi o ozbiljnoj investiciji financiranoj iz općinskog proračuna, radove uz groblje redovito obilaze načelnik i zamjenik načelnika Općine Maruševec Damir Šprem i Mario Klapša, naglašavajući značaj ovog parkirališta kako za mještane općine tako i za građane čiji najmiliji počivaju na groblju u Maruševcu.

Komentari