grad ivanec

U organizaciji Atletskog kluba Varaždin održana trail utrka 'U gaćicama v Gačice'

Objavljeno: 26.07.2023. 14:42

Zadnja izmjena: 26.07.2023. 14:42

Po treći put održana je trail utka u Gačicama pod nazivom "U gaćicama v Gačice" u organizaciji Atletskog kluba Varaždin, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

300 trkača svoju je izdržljivost i brzinu odmjerilo na tri staze: „Duge gaće“ u dužini od 18 kilometara, „Kratke gaće“ u dužini od 7 kilometara te „Vražji stolček“ u dužini od 3 kilometra. Na samom startu utrke trkačima se obratio zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić.

- Drago mi je da Atletski klub Varaždin i Grad Ivanec nastavljaju tradiciju na koju smo se obvezali prije tri godine kada je ova utrka održana po prvi put. Velika je stvar za malo naselje, kao što su Gačice, da ima jednu ovako popularnu i posjećenu sportsko – rekreativnu manifestaciju, a po kojoj je već i prepoznatljivo. Uz samu utrku, manifestacija promovira ljepote istočnog dijela Ivanca - rekao je Friščić.

Konkurencija je i ove godine bila jaka, a na najdužoj stazi, onoj od 18 kilometara, u muškoj konkurenciji oboren je rekord staze. Naime, član Atletskog kluba Varaždin Andrej Hladnik stazu je istrčao u vremenu od 1:23:01. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela njegova klupska kolegica Marina Godinić.

Stazu dugu 7 kilometara u muškoj konkurenciji najbrže je istrčao Dario Posavec (Fitness centar „Advance“), a kod žena je slavila Lucija Sačer (AK FIT). U utrci na 3 kilometra prvo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Ivici Gelu (AK Zaprešić), dok je u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijela Rea Godinić (AK Varaždin). Najuspješnijim trkačima medalje je uručila Katica Levanić.

Komentari