Općina Petrijanec

U Petrijancu educiraju najmlađe mještane o odvajanju otpada

Objavljeno: 12.07.2023. 18:32

Zadnja izmjena: 12.07.2023. 20:14

U Dječjem vrtiću Bambi u Petrijancu održane su ovih dana radionice, a u tamošnjoj osnovnoj školi razne igre kroz koje su se roditelji i djeca mogli edukacirati o pravilnom odvajanju otpada te načinima prikupljanja otpada dostupnima na području općine.

Edukacija je provedena u sklopu projekta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost „Edukacije i radionice o odvojenom sakupljanju otpada“, naveli su iz te općine.

Svojim mještanima ta je pćina još 2021. isporučila spremnike za odvojeno prikupljanje otpada, odnosno žute kante za prikupljanje plastike. Podijeljeni  su i komposteri te nabavljeni kontejneri za tekstil i obuću, te kante za razvrstavanje otpada po parkovima, trgovinama i dječjim igralištima (papir, plastika, staklo), a početkom školske godine školarce su u OŠ Petrijanec, područnim školama i vrtiću dočeli kante za sortiranje otpada po učionicama i hodnicima u obliku životinja.

Općina je smjestila i dva kontejnera, tzv. zvona za prikupljanje stakla u svom dvorištu, gdje se može besplatno zbrinuti i glomazni otpad. Za sve one vrste otpada koji se ne odvajaju na takav način omogućeno je i korištenje mobilnog reciklažnog dvorišta koje se nalazi na području općine Petrijanec, navode iz te općine.

Komentari