Evo detalja

U sklopu ITU mehanizma u Ludbregu će se graditi 'Muzej tri rijeke'

Objavljeno: 31.01.2024. 08:19

Foto: Arhiva

Uz postojećih osam gradova priliku za korištenje EU sredstava u okviru ITU mehanizma u novom financijskom razdoblju 2021. – 2027. dobilo je još 14 gradova s okolnim područjem, između kojih je i Grad Varaždin, pa tako i Ludbreg.

Dugoročni cilj projekata financiranih kroz ITU mehanizam je doprinijeti gospodarskom i ekonomskom razvoju.

- Projektni je prijedlog koji se proteže od Petrijanca pa do Ludbrega. Obuhvaća skoro pa sve ITU članice i nastoji kroz priču o održivom, zelenom i aktivnom turizmu integrirati taj cijeli prostor. Ideja je bila da povežemo Dravu, Bednju i Plitvicu kao tri rijeke koje prolaze kroz ITU područje i Grad Ludbreg nositelj je cijele te priče jer moram priznati uložili smo u nju i najviše truda. Uz tu priču vežemo gradnju Muzeja tri rijeke na Otoku mladosti u kojem bi se prikaza život ovoga područja uz rijeku, njegov biljni i životinjski svijet. Također u cijelu priču uključena je i izgradnja bike parka – pojašnjava gradonačelnik Dubravko Bilić.

Grad Ludbreg zastupljen je u još dva projekta. U suradnji s Pučkim učilištem Varaždin koji radi na razvoju kulturnog kreativnog inkubatora i jedan dio cijele te priče trebao bi biti smješten u Ludbregu. U suradnji s FOI-jem, jedna od interaktivnih učionica izvođenja pojedinih programa FOI-a trebala bi biti smještena u Ludbregu. 

Komentari