obilazak radova

Foto - U tijeku uređenje OŠ Ludbreg, Stričak: Ulažemo tri puta više nego prethodnih osam godina

Prošle su godine zamijenjene su elektroinstalacije, a ove godine se uređuje unutrašnjost škole - unutarnju stolariju, prozore u dvorani, učionice, kabinete, hodnike...
Objavljeno: 27.07.2023. 14:21

Zadnja izmjena: 27.07.2023. 14:23

Župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić su u pratnji svojih suradnika danas obišli radove na unutrašnjem uređenju Osnovne škole Ludbreg.

Župan Stričak tom je prilikom je naglasio kako je u posljednje dvije godine u Osnovnu školu Ludbreg uloženo tri puta više financijskih sredstava nego prethodnih osam godina. Rekao je kako su prošle godine zamijenjene elektroinstalacije, ove godine se uređuje unutrašnjost škole - unutarnju stolariju, prozore u dvorani, učionice, kabinete, hodnike, a iduće se godine nastavlja obnova školske sportske dvorane.

- S uređenjem smo krenuli prošle godine, a uređenje će se odvijati kroz tri faze i trajat će tri godine. Vrijednost investicija u prošloj godini iznosila je preko 200.000 eura, a u ovoj godini preko 300.000 eura. Kada zbrojimo sve investicije u posljednje dvije godine u Osnovnu školu Ludbreg je uloženo oko 600.000 eura, odnosno tri puta više nego prethodnih osam godina. Sva ova ulaganju imaju za cilj  da naši učenici, nastavnici, odnosno svi uposlenici škole imaju primjerene uvjete za rad te da se dobro i komotno osjećaju u našim ustanovama - rekao je Stričak.

Zadovoljstvo viđenim iskazao je i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić.

- Naša osnovna škola se intenzivno obnavlja i priprema za novu školsku godinu. To je nastavak uređenja koje Varaždinska županija odrađuje drugu godinu za redom, a zaista možemo biti zadovoljni onime što smo do sada vidjeli. Naši učenici će od jeseni biti u novim, uređenim i osvježenim prostorima te sam siguran da će i njima i učiteljima biti puno ljepše savladavati sve obrazovne zadaće u ovom novom okruženju - rekao je Bilić.

Komentari