U Trakošćanu otvoren seminar za mentore filatelista

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 17.01.2015. 15:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/seminar filatelista

U Galeriji dvora Trakošćan zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić otvorio je drugi po redu seminar za mentore mladih filatelista kojeg su organizirali Klub mladih filatelista ''Trakošćan'', Općina Bednja i Muzejska ustanova Dvor Trakošćan...

Naime, seminar je svojevrsna priprema za ovogodišnju jubilarnu 10. školu mladih filatelista ''Trakošćan 2015'', koja će se održati u listopadu ove godine, a čime će se Trakošćan potvrditi kao europski centar mladih filatelista. Na seminaru će mentori koji rade s mladim filatelistima naučiti ne samo filatelistička nego i pedagoška, psihološka znanja kako bi njihov rad bio što učinkovitiji u pristupu djeci, poštanskim markama, stvaranju izložaka i komunikaciji sa svijetom.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić iskazao je zadovoljstvo što se upravo Trakošćan pozicionira kao pravi europski filatelistički centar te da će Varaždinska županija i nadalje poticati ovu hvalevrijednu manifestaciju.

-Posebno se veselim što se ovaj jedinstveni i vrijedan program u Trakošćanu proteklih godina uistinu razvio u prvorazrednu odgojnu, obrazovnu i kulturnu priredbu, odnosno međunarodnu izložbu, koja okuplja velik broj mladih koji uživaju u sakupljanju poštanskih maraka – istaknuo je zamjenik Košić te zaželio svim polaznicima seminara da steknu nova znanja i da na neki način budu ambasadori koji šire ljubav prema novim vrijednostima.

Otvorenju seminara prisustvovali su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović te ravnatelj ustanove Dvor Trakošćan Adam Pintarić.
{gallery}seminar filatelista{/gallery}

Komentari