Program prepun pjesme i plesa

U Trnovec na trodnevnu proslavu Dana Općine stižu Kićo Slabinac i folklorne skupine

Objavljeno: 14.04.2016. 17:49

Zadnja izmjena: 14.04.2016. 20:42

Foto: KUD MAK

Općina Trnovec Bartoloveči trodnevnom će proslavom, od petka do nedjelje, odnosno od 15. do 17. travnja, obilježiti Dan Općine.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki bit će održana u petak, 15. travnja, u Pastoralnom centru u Trnovcu, s početkom u 17 sati.

Program obilježavanja Dana Općine nastavlja se u subotu, 16. travnja, svetom misom u crkvi Majke Božje Snježne u Trnovcu u 18 sati, a sat kasnije u sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec počet će cjelovečernji koncert na kojem nastupaju KUD „Mak“ iz Trnovca, KUD „Stari hrast“ iz Novog Travnika u Bosni i Hercegovini te Centar tradicijske kulture Varaždin.

Program u nedjelju, 17. travnja, na sam Dan Općine, odvijat će se u Bartolovcu i Trnovcu.

Tako, u crkvi svetog Bartola u Bartolovcu u 10 sati počinje sveta misa, a u 11 sati koncert Katoličke zajednice „Sanctus“ te KUD-ova „Mak“ i „Stari hrast“.

Smotra folklora

U Trnovcu, u sportskoj dvorani osnovne škole, bit će održana Županijska smotra dječjeg folklora. Tako će se od 10 sati predstaviti mlađe folklorne skupine, a od 14 sati starije folklorne skupine.

Program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki završava cjelovečernjim koncertom tamburaškog orkestra KUD-a „Mak“ s gostima.

U sportskoj dvorani osnovne škole od 19 sati nastupit će Krunoslav Kićo Slabinac, tamburaški orkestar KUU „Zvon“ iz Male Subotice, Ante Mlakar i tamburaški orkestar KUD-a „Mak“ te Jelena Žnidarić. Voditelj je Branko Uvodić.

Općina Trnovec Bartolovečki osnovana je 17. travnja 1993. godine, a taj se datum slavi i kao Dan Općine.

Komentari