Orijentacijsko-edukativna utrka

U Varaždinskim Toplicama održano druženje DVD-ova Varaždinske i Međimurske županije

Objavljeno: 11.08.2016. 14:22

Foto: Marinela Belavić

DVD Varaždinske Toplice ove je godine organiziralo prvo druženje vatrogasne mladeži dviju županija – Varaždinske i Međimurske, i to povodom Dana Grada Varaždinskih Toplica i Međunarodnog dana mladeži.

Orijentacijsko-edukativna utrka s druženjem održana je u ponedjeljak, 8. kolovoza 2016. Sudjelovalo je 60-ak pripadnika vatrogasne mladeži, voditelji mladeži i stariji članovi društva, koji su također pokazali interes za ovakva druženja. Osim domaćina ovogodišnjeg druženja, DVD-a Varaždinske Toplice, sudjelovali su članovi DVD-a Sveti Đurđ, DVD-a Brstec i DVD-a Sveta Marija.

Domaćin je za njih pripremio cjelodnevni program s edukativnom notom. Članovi vatrogasne mladeži najprije su krenuli u razgledavanje Zavičajnog muzeja i arheološkog lokaliteta u Varaždinskim Toplicama uz stručno vodstvo Spomenke Vlahović. Nakon toga podijeljeni su u miješane timove za orijentacijsku edukativnu trku, a mladež se pokušala snaći u prostoru pomoću karte.

Na kontrolnim točkama čekala su ih pitanja o povijesti Varaždinskih Toplica i pitanja vatrogasne tematike. Nakon organiziranog ručka mladež je nastavila druženje na bazenima u Varaždinskim Toplicama, a navečer je ispred vatrogasnog doma u Varaždinskim Toplicama napravljeno proglašenje pobjednik te su podijeljene zahvale.

Komentari