U Vinici održan sastanak povodom stanja poljskih puteva

Objavljeno: 14.01.2014. 18:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Na poziv načelnik, kojemu se odazvao veliki broj vlasnika poljoprivrenih parcela, jučer je u Općini Vinica održan sastanak na temz uređenja poljskih puteva.

U uvodnom dijelu načelnik Marijan Kostanjevac naglasio je kako je stanje poljskih puteva katastrofalno te da, iako su u Proračunu za 2014. godinu planirana financijska sredstva za njihovo uređenje,  nema smisla trošiti sredstva poreznih obveznika na uređenje poljskih puteva tako dugo dok se ne uspostavi red.

Naglasio je kako je prema službenim podacima širina poljskih puteva i do 10 m, a u naravi se ne mogu mimoići dva traktora. Putevi su izorani, na puteve se nanosi biljni otpad, a kanali uz puteve su zatrpani, pa nije omogućena odvodnja oborinskih voda, a slična je situacija i sa šumskim putevima.

Prijedlog okupljenih poljoprivrednika bio je da se svake godine uredi barem nekoliko puteva, a za one koji se neće pridržavati reda načelnik je zatražio da se uvedu maksimalne novčane kazne. Na sastanku su također izabrani i predstavnici pojedinih naselja koji će pomoći načelniku prilikom trasiranja i profiliranja poljskih puteva.

Komentari