Na smotri 148 učenika

Učenici i profesori Medicinske škole Varaždin sudjelovali na Danima E-medice

Objavljeno: 08.03.2016. 14:39

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 17:04

Foto: Medicinska škola Varaždin

Sedmero sudionika iz Medicinske škole Varaždin u pitomom zagorskom krajoliku u prostoru terma Tuhelj u Tuheljskim Toplicama od 3. do 6. ožujka nastupilo je na 9. Smotri „Dani E-medice“  zdravstvenih škola Republike Hrvatske i njihovih partnerskih škola.

Smotra je okupila 148 učenika i 94 nastavnika, a nastupilo je sedmero sudionika iz Medicinske škole Varaždin. Projekt  Slatka i gorka strana aspartama osmislile su  učenice  Antonija Dovečer, Dorotea Hubek i Nikolina Kolenko  iz Medicinske škole Varaždin i prezentirale ga  u suradnji sa Zdravstvenim učilištem iz Zagreba uz stručno vodstvo profesorice savjetnice Nataše Vuković, dok je  projektom Biciklom do škole koordinirala Škola za Medicinske sestre Vrapče,  a projektni su im partneri bile Škola za Medicinske sestre Mlinarska, Medicinska škola Varaždin i Škola za Medicinske sestre Vinogradska.  

Na tome su projektu sudjelovale učenice Dajana Ratković i Marija Sabol s profesorom kineziologije Nikolom Žgancem.

Promicanje projektne i istraživačke nastave potpomognute novim tehnologijama, osobito video konferencijama, novi pedagoški pristupi obrazovanju odgoju i učenju,poticanje učeničke kreativnosti i samostalnosti  temeljne su odlike E-medice,smotre koja okuplja sve zdravstvene škole Republike Hrvatske, a učenici svoje projekte uživo predstavljaju na Smotri koja već nekoliko godina ima i međunarodni karakter, a od ove školske godine i visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Dio smotre posvećen je i stručnomu usavršavanju nastavnika u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te CARNetom na kojemu je profesorica savjetnica Nataša Sajko, u suradnji s višom savjetnicom Antonelom Czwick Marić iz AZOO-a, predstavila kao članica stručne radne skupine prijedlog kurikuluma međupredmetne teme Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije nastao u sklopu cjelovite kurikularne reforme,  netom nakon njegova objavljivanja 16. veljače 2016. Ovim predstavljanjem međupredmetnih tema započela je i stručna rasprava o novonastalim dokumentima.

Učenice Medicinske škole Varaždin i njihova mentorica za svoj projekt Slatka i gorka strana aspartama dobile su posebne pohvale za inovativnost, stručnost i edukativnost teme te odlično upotrijebljene govorne vještine u prezentiranju sadržaja, što je još jedan poticaj da se naša škole novim projektima uključi i na jubilarnu 10. Smotru Dani E-medice.

Komentari