Općina Maruševec

Foto - Učenici trećih razreda s područja Općine Maruševec savladali tehnike plivanja

Objavljeno: 04.10.2023. 18:45

Zadnja izmjena: 04.10.2023. 19:53

Za učenike trećih razreda Osnovne škole Gustav Krklec i područnih škola Druškovec i Greda-Jurketinec, Općina Maruševec i ove je godine nastavila sa financiranjem troškova škole plivanja na Gradskim bazenima Varaždin.

Školu plivanja za učenike sve tri škole u Čalincu, Druškovcu i Gredi, Općina Maruševec u potpunosti financira na Gradskim bazenima Varaždin, a ove ju je školske godine od 25. do 29. rujna polazilo 63-oje učenika trećih razreda. U tom su se vremenu đaci nakon jutarnje nastave upućivali na varaždinske bazene gdje su uz pomoć učitelja plivanja, savladavali strah od vode, učili kako se održati na površini i usavršavali tehnike plivanja.

Podjeli diploma malim plivačima na varaždinskim bazenima i ove su školske godine nazočili načelnik Mario Klapša i ravnatelj škole Tomislav Vincek s razrednicama, koji su čestitali učenicima na naučenim vještinama plivanja koje će koristiti čitav život.

- Budući da prema zadnjim istraživanjima polovica djece u Hrvatskoj ne zna plivati što je izuzetno zabrinjavajuća činjenica, mišljenja sam da bi škola plivanja za sve osnovnoškolce trebala biti obavezna. Nedopustivo je da u 21. stoljeću gubimo živote zato što nam djeca i mladi ne znaju plivati i da je to drugi uzrok smrti u Hrvatskoj nakon prometnih nesreća - istaknuo je Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja će nastaviti sa financiranjem do vremena kada će škola plivanja postati obavezna.

Komentari