Sudjelovalo više od 1.100 učenika

Učenici VI. OŠ Varaždin najuspješniji na Drugom festivalu matematike

Objavljeno: 23.05.2016. 14:14

Zadnja izmjena: 23.05.2016. 14:20

Foto: Arhiva

U petak, 20. svibnja 2017., uspješno je završio Drugi festival matematike na kojem je sudjelovalo više od 1.100 učenika i oko 150 nastavnika osnovnih i srednjih škola.

U pojedinačnom natjecanju učenika sudjelovalo je 235 učenika osnovnih i srednjih škola koji su se natjecali u 7 kategorija. U ekipnom natjecanju sudjelovalo je 226 ekipa osnovnih i srednjih škola i natjecali su se u 5 kategorija.

Najuspješniji učenici na pojedinačnom natjecanju u kategoriji trećih razreda bili su Dino Kukolja i Filip Juraga (VI. osnovna škola Varaždin), četvrtih razreda Borna Kečkan (Osnovna škola Trnovec), petih razreda Dario Kolman (Osnovna škola Martijanec), šestih razreda Iva Vresk (OŠ Gustav Krklec Maruševec), sedmih razreda Patrick Ostrognaj (Osnovna škola Ludbreg), a osmih razreda David Mikulčić i Janko Vrček (VI. osnovna škola Varaždin). Prvo mjesto u pojedinačnom natjecanju srednjih škola zauzela je Lana Par, učenica Elektrostrojarske škole Varaždin.

U ekipnom natjecanju najuspješniji nagrađeni učenici u kategoriji 1. i 2. razreda bili su Laura Šinko, Ivan Fluksek, Roko Hrastić i Teo Plantak iz OŠ Tužno, kategoriji 3. i 4. razreda Barbara Kelava, Nikša Perši, Terezija Malbašić i Filip Juraga iz VI. Osnovne škole Varaždin, kategoriji 5. i 6. razreda Mirko Bušić, Luka Ivaniš, Martin Flegarić i Mislav Putarek iz VI. Osnovne škole Varaždin, kategoriji 7. i 8. razreda Ida Kolmanić, Matea Vuradin, Vedran Cifrek i Leonardo Žugec iz OŠ Novi Marof te Barbara Mikašek, Adam Ban, Iskra Gašparić i Matea Križanić, učenici Prve gimnazije Varaždin.

Komentari