'EU goes wisely'

Udruga Mladi za Marof u sklopu projekta ugostila 30 stranaca iz desetak zemalja

Objavljeno: 08.12.2016. 09:48

Foto: Udruga Mladi za Marof

Proteklog vikenda novomarofska Udruga Mladi za Marof ugostila je 30 osoba iz desetak zemalja koji sudjeluju na međunarodnom osposobljavanju za osobe koje rade s mladima, a pod nazivom 'EU goes with innovative social entrepreneurship led by youth' ili skraćeno EU goes WISELY'.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, a gosti su došli iz Češke, Grčke, Hrvatske, Litve, Makedonije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije i Španjolske te će od 3. do 11. prosinca u Novom Marofu proći kroz cijeli niz pripremljenih aktivnosti kako bi razvili vještine potrebne za rad s mladima te naučili nešto novo o društvenom poduzetništvu. 

Prvih dana aktivnosti sudionici su se se upoznali sa mjestom gdje se održavaju radionice te sa sasvim suddionicima koji su stigli iz drugih zemalja i programom aktivnosti koje će imati ovih 7 dana boravka u Novom Marofu. Osim u Novom Marofu, nekoliko radionica je bilo održano i na drugim lokacijama, sve od dvorca Trakošćan, Lepoglave pa do Ivanca.

Tokom projekta još će se posjetiti Varaždin i Čakovec u potrazi za dobrim primjerima društvenih poduzeća.

Komentari