NOGOMET

UEFA odlučila: EURO se odgađa za godinu dana, a nacionalna prvenstva će se dovršiti

Objavljeno: 17.03.2020. 15:44

Zadnja izmjena: 17.03.2020. 15:57

Na službenim stranicama HNS-a objavljena je vijest, da se zbog globalne pandemije novog koronavirusa, da se Europsko prvenstvo odgodi za godinu dana.

EURO se trebao održati ove godine, od 12. lipnja do 12. srpnja, u 12 različitih zemalja. Međutim, globalna pandemija novog koronavirusa uzrokovala je prekid svih društvenih aktivnosti diljem Europe, pa tako i brojnih nogometnih natjecanja.

Uefa je, stoga, održala video konferenciju s predstavnicima europskih klubova (ECA), europskih liga te igrača (FIFPro), a potom i s rukovodstvima svih europskih saveza. Svi su jednoglasno odlučili kako će EURO biti odgođen za godinu dana, te je predložen novi termin odigravanja od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. godine.

UEFA je također oformila radnu skupinu koja će predložiti ostale nužne promjene u kalendaru europskih klupskih i reprezentativnih natjecanja, uzimajući u obzir novonastale okolnosti. Želja je UEFA i nacionalnih lig, ovisno naravno i o daljnjem tijeku situacije s pandemijom koronavirusa, da se uspješno okončaju započete natjecateljske godine u svim zemljama. UEFA je ovim potezom pokazala veliku solidarnost prema klubovima i nacionalnim ligama.

Za NK Varaždin to znači da ekipa mora ostati na okupu i, čim se stvore za to uvjeti, nastaviti s borbom za ostanak u HT Prvoj ligi.

Komentari