23. izdanje smotre

'Uršuline zvjezice' pobjednice su županijske smotre glazbenog stvaralaštva djece i mladeži

Objavljeno: 06.04.2023. 12:36

Zadnja izmjena: 06.04.2023. 12:36

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održana je 23. smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije koja je ove godine okupila veliki broj učenika nižih i viših razreda osnovnih škola.

Prema riječima tajnika Smotre Stjepana Levanića, na ovogodišnju Smotru prijavilo se 11 zborova i jedan tamburaški orkestar, odnosno preko 330 sudionika. Ove godine se u natjecateljskom dijelu prijavilo sedam zborova u A kategoriji i dva zbora u B kategoriji. Oni najbolje rangirani na natjecanju sudjelovat će na državnom natjecanju na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži koje će se u svibnju održati također u Varaždinu.

- Glazba je važan dio naših života, ona budi prekrasne emocije. Varaždinska županija je jezgra glazbenog stvaralaštva jer svi znamo da brojni učenici koji su pohađali Glazbenu školu u Varaždinu i danas prenose ime Varaždina i Varaždinske županije diljem svjetskih pozornica. Ponosna sam na naše učenike, njihove umjetničke duše i svima želim puno uspjeha na Smotri jer oni zaista zaslužuju našu pažnju i poštovanje - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec. 

"Uršuline zvjezdice" Pjevački zbor Katoličke osnovne škole Svete Uršule Varaždin pobjednici su 23. Smotre glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije i to u kategoriji A - dječjih zborova mlađeg uzrasta osnovnih škola od prvog do petog razreda, te u kategoriji B - troglasnih dječjih zborova starijeg osnovnoškolskog uzrasta.

Drugo mjesto u kategoriji A pripalo je Pjevačkom zboru OŠ "Vladimir Nazor" Sveti Ilija, dok je trećeplasirani Pjevački zbor OŠ Trnovec. U kategoriji B drugo mjesto pripalo je Pjevačkom zboru OŠ Petrijanec. U revijalnom dijelu nastupio je tamburaški orkestar OŠ Trnovec.

Komentari