Tour of Croatia

Varaždin: Doznajte koje se ulice zbog biciklističke utrke u utorak zatvaraju za promet

Objavljeno: 17.04.2016. 19:10

Foto: Tour of Croatia

Kako smo izvijestili u utorak, 19. travnja na dionici od Osijeka do Varaždina, održat će se 1. etapa međunarodne biciklističke utrke pod nazivom „Tour of Croatia“...

Trasa kretanja natjecatelja na području varaždinske županije bit će državnom cestom DC 2 od naselja Bolfan do grada Varaždina i ulicama Koprivnička - A. Starčevića - D. Trstenjaka – Optujska - S. Vraza - A. K. Miošića - Franjevački trg – Pavlinska - A. Stepinca – Kolodvorska - J. Merlića - Međimurska u gradu Varaždinu.

Dolazak natjecatelja na cilj na Franjevačkom trgu očekuje se između 15.30 i 16.30 sati. Za potrebe sigurnog i nesmetanog održavanja utrke ispraznit će se od vozila ulica A. Stepinca i Kolodvorska ulica, te će navedenog dana u istima biti zabranjeno parkiranje i zaustavljanje vozila, priopćeno je iz PU varaždinske.

Također, neposredno prije i u vrijeme prolaska natjecatelja trasom kretanja bit će zatvoren promet za sve ostale sudionike, te se isti mole da koriste obilazne pravce, odnosno županijske ceste uz državnu cestu DC-2, a u gradu Varaždinu ulice: Bombellesova – Optujska - G. Krkleca - R. Hercega - Jugozapadna obilaznica - B. Radića - Z. i Frankopana - M. Krleže - F. Supila - V. Novaka - Istočna obilaznica.

Promet vozila najveće dopuštene mase iznad 3,5 tone državnom cestom DC-2 iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice prije i u vrijeme prolaska natjecatelja biti preusmjeren Istočnom obilaznicom grada Varaždina u smjeru naselja Turčin.

Zabrana prometa i obilazni pravci

Kako će u vrijeme održavanja utrke biti zatvoren promet na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice. Promet vozila državnom cestom DC-3 iz smjera Čakovca bit će na raskrižju Međimurske i Bombellesove ulice preusmjeren u Bombellesovu ulicu u smjeru Jugozapadne obilaznice.

U vrijeme održavanja utrke bit će postavljena privremena prometna signalizacija koja će obavještavati sudionike o zabrani prometa i obilaznim pravcima.

- Kako je ova utrka jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, mole se građani i svi sudionici u prometu za razumijevanje i postupanje po privremenoj prometnoj signalizaciji, te znakovima i naredbama policijskih službenika koji će osiguravati održavanje utrke – ističu u PU varaždinskoj.

Komentari