Varaždin: Održana Politička akademija Novo društvo

Objavljeno: 11.04.2011. 10:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Ovogodišnji drugi ciklus Političke akademije organiziran je u Varaždinu, gdje je proteklog vikenda u Hotelu Turist više od tridesetak polaznika slušalo predavanja eminentnih stručnjaka o politici kao pozivu.

Politička akademija Novo društvo projekt je njemačke socijaldemokratske Zaklade Friedrich Ebert i Udruge za razvitak socijalne demokracije Novo društvo iz Zagreba.

Novo društvo je udruga građana koja djeluje u širem prostoru socijalnih i demokratskih opcija, po uzoru na slična europska društva i zaklade. Udruga je utemeljena kao okvir za promicanje i razvitak demokratske kulture i političkog obrazovanja, osobito vezanih uz vrijednosti socijalne demokracije.

Politička akademija s radom je započela još 2006. godine i nastavlja se sve do danas, a kroz nju je prošlo više od 150 polaznika iz cijele Hrvatske koji su u svojem radu značajno doprinijeli razvoju socijaldemokracije. Ovaj vikend domaćin je bio Varaždin.

U hotelu Turist održana je 2. sesija ovogodišnjeg ciklusa. Na predavanjima, radionicama i raspravama razgovara se o socijaldemokraciji, političkom sustavu, političkoj komunikaciji te uvijek o jednoj aktualnoj političkoj temi.

Do sada su polaznici imali prilike raspravljati o izravnom izboru gradonačelnika, zdravstvenoj reformi, "četvrtom putu" socijaldemokracije, odnosu medija i politike, izbornim sustavima, kao i drugim aktualnim temama.

Akademija je prostor otvorene političke debate i okuplja relevantne zainteresirane sugovornike, informirane o najaktualnijim temama hrvatskog političkog trenutka.

Način rada usmjeren je što većem aktiviranju sudionika-polaznika putem razgovora, studija slučaja i praktičnog rada, a uz voditelje kolegija i njihove suradnike sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, kao gosti-predavači sudjeluju mnogi relevantni akteri hrvatske i inozemne socijaldemokracije: aktivni političari, eminentni politolozi ili politički konzultanti.

Komentari