Varaždin: Svećeničkim susretom dominirale povijesne kontroverze

Piše: eVz/IKA.hr

Objavljeno: 07.05.2014. 10:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: IKA.hr

Redoviti mjesečni susret svećenika Varaždinske biskupije održan je u ponedjeljak 5. svibnja u biskupijskom Pastoralnom centru u Varaždinu. Na susretu se okupilo više od stotinu svećenika na čelu s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom.

Gost susreta bio je novinar Tomislav Vuković, autor niza članaka, feljtona i radova o temama iz tragične hrvatske prošlosti koji je govorio o temi "Hrvatske povijesne kontroverze" te je predstavio svoju knjigu "Drugačija povijest" koju je objavio Glas Koncila.

U knjizi su sabrani povijesni feljtoni objavljivani posljednjih godina u Glasu Koncila, koje Vuković uređuje i piše s jednim ciljem: traganje za istinom. Uz to što se knjiga bavi s tri središnje teme: Srbom, Jasenovcem i Glinom, autor u njoj obrađuje i druge kontroverzne teme hrvatske novije povijesti, kao što su rasprave o broju žrtava, brojne krivotvorine vezane uz logor Jasenovac, ali i druge kontroverzne događaje iz partizanskog i komunističkog razdoblja.

Na susretu je ujedno najavljeno predstavljanje knjige "Povijest pavlinskog samostana Blažene Djevice Marije u Lepoglavi", koja je objavljena u suradnji Varaždinske biskupije i Glasa Koncila.

Najavljen je i tradicionalni godišnji duhovni susret mlađih svećenika Varaždinske biskupije 26. svibnja na Veternici, a idući svećenički susret bit će u ponedjeljak 2. lipnja.

Više pročitajte OVDJE

Komentari