Varaždinci na prvom sveopćem saboru braniteljskih udruga

Objavljeno: 25.03.2013. 13:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na prvom sveopćem saboru hrvatskih braniteljskih i stradalničkih udruga u Sesvetama u motelu Zovko odlučeno je da se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 7. travnja održi prosvjed protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru.

Po prvi puta u novijoj povijesti na jednom mjestu okupili su se predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kako bi iskazali potporu Stožeru za obranu Vukovara, ističe Vladimir Milavec od kojeg doznajemo da su na tom veličanstvenom Saboru bili brojni predstavnici braniteljskih Udruga s područja Varaždinske županije.

- Osim HVIDRE Varaždinske županije i grada Varaždina, skupu su nazočili predstavnici varaždinskog Društva logoraša, UDVDR Varaždinske županije kao i predstavnici udruge branitelja oboljelih od PTSP-a. Čelnici stožera pozvali su sve nazočne predstavnike da dođu s članovima svojih udruga na zagrebački prosvjedni skup s početkom u 12 sati – ističe Milavec i dodaje kako su u 15 gradova u RH oformljeni stožeri koji će lakše koordinirati zajedničkim nastupom, koji treba rezultirati sprečavanjem širenja ćirilice u jedinoj Domovini svih branitelja, koji nisu zaboravili svoje prijatelje iz Vukovara.

- Svi okupljeni na skupu dali su potporu da se ne dozvoli širenje ćirilice u Republici Hrvatskoj, te su to javno izrekli za govornicom. Članovi stožera zamolili su za logističku potporu udruge s područja Zagreba kako bi lakše izborili zadane ciljeve. Tijekom emotivnih istupa, govornici su dali potporu toj zadaći te istakli kako su njihove boje crven-bijeli-plavi, a ne crna boja, kakvom je prikazuju pojedini političari – rekao je Milavec.

Inače, Saboru su nazočili Zvonimir Šeparović, Zvonko Bušić,Tomislav Josić, te Josip Klemm. Najemotivniji i najdomoljubniji govornik bio je Ilija Vučemilović, dok je nastup Josipa Đakića izazvao negodovanje.

Komentari